18 millió eurós beruházás – az Agroloop beindíthatja első kereskedelmi üzemét 

Az Agroloop Hungary Kft. 18 millió eurós beruházással bővíti a fekete katonalégy lárvatenyésztési és feldolgozási tevékenységét Budapest határában.  Az így készülő prémium minőségű takarmányfehérje és olaj kiváló alapanyagot biztosít a házikedvencek tápjaiba és a haszonállatok takarmányaiba.

A jelentős befektetés elősegíti a vállalat termelési kapacitásának növelését, valamint a technológiai fejlesztést is, melynek köszönhetően az Agroloop még inkább hozzájárulhat a körkörös biomassza alapú hazai gazdaság fejlődéséhez.

Az Agroloop fekete katonalégy tenyésztési tevékenysége egy innovatív megoldás az állati takarmányalapanyag termelés környezeti hatásainak csökkentésére. A vállalat helyi élelmiszerfeldolgozók melléktermékeit használja a lárvák etetésére, amiknek ugyanis megvan az a képességük, hogy alacsony értékű biomasszát is magas minőségű takarmányfehérjévé és -zsírrá alakítsanak át. Ez a folyamat jelentősen kisebb ökológiai lábnyommal jár, mint a hagyományos állati takarmányalapanyag termelés.

„Úgy véljük, hogy az Agroloop bővítése, valamint a biztosított befektetés döntő mérföldkövet jelent a fenntarthatóbb jövő felé vezető utunkon. Hisszük, hogy a környezeti felelősségvállalás iránti elkötelezettségünket a tőkeerős befektetőink támogatásával ötvözve jelentős hatást tudunk gyakorolni a mezőgazdasági ágazatra. Innovatív technológiákkal és körforgásos gazdasági megközelítéssel egy hatékonyabb és környezetbarátabb takarmánytermelési rendszer létrehozására törekszünk. Ez a befektetés nemcsak a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünket erősíti meg, hanem azt az elhatározásunkat is, hogy a pozitív változásokat a közép-kelet-európai régióban és azon túl is előmozdítsuk” – nyilatkozta Nagy István és Percze Rajmond, az Agroloop ügyvezetői.

Az újabb befektetést az Agroloop az üllői Aerozone Parkban történő tevékenységének bővítésére fogja felhasználni. A cég tervei szerint a következő években dinamikusan növeli a termelési kibocsátását. Céljuk, hogy rövid időn belül akár havi 1200 tonna lárva tenyésztési kapacitás is rendelkezésre álljon. 

Az Agroloop befektetői között megtalálhatóak kockázati tőke társaságok és stratégiai partnerek, akik osztoznak a vállalat fenntarthatóságra és innovációra vonatkozó elkötelezettségében. Stratégiájuk szerint az Eprolius Hungary Zrt. és a Gran Private Equity vezető magyar kockázati tőketársaság is a fenntartható és innovatív technológiákra fókuszálnak.

A megszerzett tőkeinjekcióval az Agroloop készen áll arra, hogy egy vezető szereplővé váljon a fenntartható takarmányalapanyagok piacán, segítve az élelmiszeripari melléktermékek hasznosulását, valamintegy fenntarthatóbb értéklánc kialakítását a háziállatok ipari léptékű nevelése kapcsán.

További cikkeink