Környezetbarát takarmány előállítás az Aerozone ipari parkban

Az Agroloop Hungary Kft. azzal a céllal jött létre, hogy innovatív és környezetbarát megoldásokat kínáljon a mezőgazdaság fenntarthatósági problémáira.

A vállalat lárvák tenyésztése és feldolgozása során állít elő prémium minőségű tápanyagokat növényeknek és állatoknak. Ez a tevékenység az M0-ás autóút mentén egy magas technológiai színvonalú, zárt és kontrollált termelőüzemben valósul meg. Nyugat-Európában számos ilyen vállalat található, melyek évek óta zavartalanul működnek.

Fenntartható takarmány-alapanyagok

Ezek az újszerű lárvatenyésztő vállalkozások a közeljövőben stratégiai jelentőségűek lesznek az egész világon. A környezetbarát beruházások elterjedése kiemelt gazdasági érdeke az egész országnak. A lárvákból előállított fenntartható takarmány-alapanyagok képesek kiváltani a sok esetben környezetszennyező, importált termékeket. Ezek az üzemek elősegítik a biogazdaságok elterjedését és működését, hiszen a takarmányokon túl alternatív talajjavító terméket is kínálnak a vegyipar által termelt műtrágya helyett. A 21. századi modern társadalom fenntarthatóságához nélkülözhetetlen és egyben elkerülhetetlen a körforgásos szemléletmód ipari méretű alkalmazása.

Az Agroloop ennek szellemében építi termelő üzemét holland és francia mintára az Aerozone ipari parkban. A gyártócsarnok 70%-os készültségi szinten áll, a fejlesztő néhány hónapon belül kezdi telepíteni a legmodernebb, teljesen automatizált, zárt technológiát.

Az üzem a munkahelyteremtésen és a pozitív gazdasági hozadékain – így például helyi iparűzési adó – kívül más hatást nem fog gyakorolni a környezetére. A beruházást teljes mértékben a hatályos jogszabályoknak és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően készítik elő és valósítják meg, melyet több hatóság is folyamatosan ellenőrizni fog.

Az Agroloop Kft. folyamatosan egyeztet az önkormányzat képviselőivel, hiszen a vállalat számára kiemelt fontosságú a közösség számára átlátható működés és az innovációval kapcsolatos tudásmegosztás.

További cikkeink